Livslängden på din möbel förlängs avsevärt om du sköter om och vårdar den. Alla material kräver sin specifika omvårdnad, vi finns här för att ge tips och råd, fråga oss gärna. Du kan även gå in på leathermaster.se som har många bra tips.
Nedan finner du generella tips på hur du sköter din möbel på bästa sätt, för specifika råd så rekommenderar vi alltid att du pratar med oss på C/O Home, speciellt om du har fått fläckar på din möbel, detta för att du inte ska förvärra fläcken med fel typ av behandling.
En stoppad möbel är en produkt som behöver underhållas för att maximera livslängden. Här följer några åtgärder som behöver göras för att möbeln skall hålla så länge som möjligt:
Naturen har skapat en mängd olika träslag som är lämpliga till möbler. Dessa kan också ytbehandlas på massor av olika sätt. Beroende på vilket träslag och ytbehandling din möbel har skall du sköta om den på olika sätt. Dock finns ett par tips för alla trämöbler.
Den textil som möbeln är klädd med kan variera i komposition. Det är därför viktigt är att du tar hand om din möbel på rätt sätt.
C/O Home samarbetar med Leather Master Scandinavia och i deras produktsortment finner du skötselprodukter som löser de flesta problem. Här finns allt från skyddsimpregnering till fläckborttagare och lim.
Prata med oss så berättar vi mer om hur du sköter din tygmöbel.
I en värld med mängder av nya material tillverkade av människan fortsätter naturligt och elegant läder att intressera och tilltala. Det är få material som utstrålar kvalitet, stil och mode såsom läder gör. Det är du som avgör lädrets livslängd och elegans.
Ögat, handen och priset avgör ofta vilket läder vi väljer till vår lädersoffa, men hur och var vi använder den är av större betydelse. Idag blir det allt vanligare att äta i soffan framför tv:n vilket medför ett ökat slitage och därmed ställer högre krav på soffans kvaliteter samt skötsel. Tänk noga igenom vem som kommer att använda den nya möbeln och hur. Kommer barn och djur att vistas i soffan bör man tänka på att vissa typer av läder kräver mycket omvårdnad för att klara sådana påfrestningar. Läs mer om lädertyperna nedan. Provsitt möbeln noga i möbelaffären. Där finns information om tillverkare och material. Kontakta gärna närmaste Möbeldoktor för råd och tips om du känner dig osäker!
Lädertyper Anilin är ett genomfärgat läder utan täckfärg eller ytlack. Naturliga märken såsom exempelvis gödselfläckar och taggtrådsmärken finns kvar på lädret för att behålla så mycket som möjligt av den naturliga känslan. Anilin har extremt hög komfort och andas mycket, men är samtidigt känsligt för spill och fläckar. Äger man en möbel i anilinläder är det extra viktigt med underhåll så att lädret alltid har ett fullgott skydd och åldras vackert. Semianilin är ett anilinläder som ytbehandlats med ett extra skyddslager för att öka tåligheten mot fläckar. De naturliga märkena som återfinns på ett anilinläder finns i vissa fall kvar även på ett semianilin. Detta läder har generellt en bra komfort och god andningsförmåga. Täckfärgat läder har, som hörs på namnet ytterligare skydd och färg på ytan. Andningsförmågan och komforten begränsas något av ytbehandlingen, men den ger istället ett motståndkraftigt och tåligt läder. Bycast är ett spaltläder som påförts en polyurethanyta, det vill säga plast. Bycast är blankt och mycket modernt. Lädret är i regel tåligt mot fläckar men har begränsad komfort och andningsförmåga. Nubuck är slipat anilinläder som är helt öppet. Det har en mockaliknande känsla och är ytterst känsligt mot spill. Nubuck är inget passande material för en möbel som används ofta.
Källa: leathermaster.se